ПРОБЛЕМАТИКА ПРИЙНЯТТЯ ФІНАНСОВИХ РІШЕНЬ НА ПІДПРИЄМСТВІ ТА її АНАЛІЗ - ОЛЕКСЮК, Олександр (Психологія і суспільство, 2017)
За умов формування фінансового ринку в Україні й у зв’язку з переходом до ринкових відносин відкриваються нові можливості використання фінансових ресурсів підприємств: вкладення їх у комерційні банки, купівля цінних паперів та нерухомості, проведення інвестиційних проектів та інше, що зумовило підвищення ролі управління фінансами підприємств. Набуває ваги конкуренція як основний механізм регулювання господарських відносин між юридичними, фізичними особами (резидентами та нерезидентами) у процесі функціонування національної економіки. Конкурентноздатність підприємству та іншим господарчим суб’єктам може забезпечити лише ефективне управління фінансовими ресурсами. Для організації такого управління істотне значення мають методологічна база та інформаційний інструментарій фінансового менеджменту.