ЖИТТЄДАЙНИЙ ЕФЕКТ ПІСЛЯДІЇ НАУКОВОЇ СПАДЩИНИ В.А. РОМЕНЦЯ - Карпенко, Зіновія (Психологія і суспільство, 2017)
В статті автор насамперед відзначає : психологічна теорія, що обіймає такі різнопланові й історично протяжні культурологічні обрії у поєднанні з досконалим знанням експеримен-тально-бігевіоральної науки, помножена на інтелектуальну потугу і шляхетність духу, без перебільшення легендарної постаті Володимира Андрійовича Роменця (а з плином часу ця опція лише увиразнюється), цілком заслуговує на те, щоб називатися вченням. Міцні філософсько-методологічні засади, енциклопедична освіта і культура, неосяжний космос Ро-менцевої думки сповна втілені у його канонічній психології, черговий знаменний крок до осмислення і творчого розвитку якої було зроблено авторами презентованого широкому колу читачів збірника статей.