ПРОБЛЕМИ СОЦІОКУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ СУЧАСНОГО УКРАЇНСЬКОГО СЕЛА - Ніконенко, Василь (Психологія і суспільство, 2017)
У статті аналізується сфера духовної культури сучасного села в умовах демократичної трансформації українського суспільства. Особлива увага звертається на місце і роль освіти, телебачення, радіо, преси, кіно, бібліотек та інших культурно-освітніх закладів у реалізації культурних потреб та інтересів сільського населення. Розглядається феномен села Криві Коліна, в якому функціонує оптимальна модель співробітництва органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськості у створенні повноцінної соціокультурної інфраструктури. На основі конкретно-соціологічного дослідження даються практичні рекомендації з удосконалення форм і методів задіяння сільських жителів до надбань духовної культури та до процесу їх збагачення і творення.