НАУКОВИЙ ПОТЕНЦІАЛ І МОТИВАЦІЯ У ВИЩИХ ВІЙСЬКОВИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ - Царьов, Юрій (Психологія і суспільство, 2017)
У статті аналізується науково-мотиваційний потенціал сучасних військових ВНЗ. Доводиться, що благодатні умови творчої праці та сприятливий морально-психологічний клімат у військово-викладацьких колективах у єдності із цілеспрямованістю і дослідницькою вишколеністю позитивно впливають на різні види і типи мотивувань науковців - інструментальні, соціальні та особистіші, змістовні і процесуальні, діяльні, рефлексивні та суто прагматичні. їх професійна успішність за цих умов головно визначається трьома психо-духовними властивостями - творчими здібностями, компетентністю і гуманно зорієнтованою діловою активністю.