МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ДОСЛІДЖЕННЯ ТА ФОРМУВАННЯ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ГОТОВНОСТІ ОСОБИСТОСТІ ДО ДІЯЛЬНОСТІ - Томчук, Михайло (Психологія і суспільство, 2017)
У статті здійснений методологічний аналіз проблеми наукового пізнання і цілеспрямованого формування психо-логічної готовності особистості до діяльності. На підґрунті низки проведених автором теоретико-експерименталь-них досліджень пропонуються засадничі підходи, принципи, концепти, структурна модель, схема розвитку мотивації та оргтехнологія, що у взаємодоповненні не лише вичерпно пояснюють феномен психологічної готовності, а й практично уможливлюють досягнення особою-про-фесіоналом високого рівня ії цілісності і досконалості.