МОРАЛЬНО-ЕТИЧНІ ЦІННОСТІ В СУСПІЛЬНОМУ ВИМІРІ - Фурман, Анатолій А. (Психологія і суспільство, 2017)
У статті подані основні науково-емпіричні погляди на формування й функціонування морально-етичних цінностей особистості в сучасному суспільстві та їхній вплив на розвиток соціумної психокультури в цілому. Проаналізовані основні тенденції становлення загальнолюдських цінностей (аксіоґенез), окреслена полімотивована структурно-динамічна трансформація соціальних установок (диспозицій, атитюдів) у системі стійких морально-етичних домагань особистості. Методологічною основою досліджуваної проблематики є детермінація формування аксіологічної сфери людини у співзалежності з морально-етичною культурою суспільства.