ДЕСТРУКТИВНИЙ ВПЛИВ КОНТРПЕРЕНОСУ У ПСИХОКОРЕКЦІЙНІЙ РОБОТІ З ПІДЛІТКАМИ - Харенко, Сергій (Психологія і суспільство, 2017)
Розвиток практичної психології та психологічної служби вимагає ґрунтовного вивчення проблеми психічного вигорання з метою його нівелювання та підвищення професійного рівня психолога. Впровадження групових психокорекційних занять з підлітками вимагає від нього власної відкорегованості. Її відсутність приводить до виникнення реакцій контрпереносу, які часто зумовлюють появу емоційного навантаження та психічного вигорання. Психокорекційна робота з підлітками передбачає врахування психологічних особливостей дітей цього віку і наявності певних професійних рис психолога.