ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ТА ВИЯВУ ІНВАРІАНТНОСТІ ПСИХІКИ СУБ'ЄКТА - Іваненко, Богдана (Психологія і суспільство, 2017)
У статті досліджується феномен інваріантності в контексті цілісної організації психіки, яка характеризується статичними і динамічними особливостями. Увага зосереджується на глибинно-психологічних механізмах детермінації інваріантних аспектів психіки - фіксації едіпового періоду розвитку суб’єкта та ін. Доводиться, що інваріантність виявляє статичні аспекти психіки, пов ’яз ані із формув анням сфери несвідомого, й зумовлює тенденції актуальної поведінки суб’єкта.