ПРОГРАМА АВТОРСЬКОГО КУРСУ "ЯКІСНІ МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕННЯ В СОЦІОЛОГІЇ" - Подшивалкіна, Валентина (Психологія і суспільство, 2017)
Актуальність розробки курсу пов’язана з потребою забезпечити готовність випускників соціологічних факультетів до аналізу соціуму, котрий швидко змінюється. Демократизація громадського життя, визнання різноманіття напрямків життєтворчості людей та їхні впливи на перебіг подій у суспільстві спричиняють зростання інтересу до нетрадиційних соціологічних методів, які враховують розмаїтість дослідницьких стратегій, орієнтованих на вивчення людського повсяк-дення, безлічі “життєвих світів” і субкультур.