ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ФРАКТАЛЬНОЇ ПСИХОЛОГІЇ - Донченко, Олена (Психологія і суспільство, 2017)
Вчені вже давно ставили перед собою завдання віднайти універсальний механізм функціонування психічного, всезагальні структурні елементи (“цеглинки”) такого складного явища, як психіка, а також збудувати її модель, що б дозволила єдиним способом описувати явища індивідуального та соцієтального рівнів. “Фрак-тальна психологія” в моїй особі як її автора ставить за мету віднайти ці “цеглинки”, з яких вибудовується нескінеч-ний світ психічного. Читачеві пропонуються підходи до фрактальної психології, в рамках якої у Людині Фрак-тальній (Homo Fractalis) поєднуються Людина Інстинктивна 3. Фройда з Людиною Духовною К.Г. Юнга.