ТРАДИЦІЇ ТА ІННОВАЦІЇ У ПРАВОВОМУ РОЗВИТКУ - Оборотов, Юрій (Психологія і суспільство, 2017)
Актуальність теми дослідження визначається, по-перше, неефективністю сучасного законодавства України та діяльності державних структур щодо його здійснення; по-друге, запозиченням принципів, норм і цінностей західноєвропейської цивілізації, яка ігнорує правову культуру і правовий менталітет народу України, нашу відповідну спадщину; по-третє, формуванням правової системи України на тлі кардинальних змін у системі людського буття, що ставлять під сумнів саме існування національних правових культур і державних утворень, що, сутнісно, залишається поза увагою в теоретичних і прикладних дослідженнях вітчизняних юристів.