УКРАЇНСЬКА НАЦІОНАЛЬНА СИМВОЛІКА В КОНТЕКСТІ ІСТОРИЧНОЇ ПРАВДИ - Совінська, Наталія (Психологія і суспільство, 2017)
Історія розпорядилась так, що багато синів і дочок України опинилися за кордоном. За офіційними даними І (21-24 серпня 1992 р.), ІІ (21-24 серпня 1997 р.), та ІІІ (18-20 серпня 2001р.) Всесвітніх форумів українців, що відбувалися в Києві, сьогодні українці проживають у 42 країнах світу. За неофіційними даними, їх чисельність, дорівнює майже 2/3 етнічних українців у нашій державі, яких, за переписом 2001 року, є понад 37 мільйонів осіб. Водночас загальна чисельність етносу нині сягає 60-80 мільйонів. Отож українська діаспора найбільша у світі. Ця сумна статистика свідчить про драматичне минуле українського народу.