СКЛАДОВІ ПСИХОЛОГІЧНОЇ КОМФОРТНОСТІ СУЧАСНОГО УРОКУ - Рибіна, Ірина (Психологія і суспільство, 2017)
У статті висвітлено питання підготовки вчителя до організації і забезпечення психологічного комфорту устосунках з учнями під час уроку. Доведено, що вирішальними чинниками тут є особистість і психодидактична культура педагога, паритетна за психосоці-альним узмістовленням освітня співдіяльність учителя та учнів, згуртованість колективу класу, їхня особистіша відповідальність за процес навчання, його освітні та особистісно-розвивальні результати. The article deals with the question of preparation of the teacher to organize and provide psychological comfort in relations with students during the lesson. It is proved that the decisive factors here is the individual and psychodidactic culture of the teacher parity for its psychological content of educational activity of teacher and student, cohesion of class team, their personal responsibility for process of education, its educational and personal and developmental results.