ПЕРСОНАЛІЗМ ЯК УКРАЇНСЬКА ДЕРЖАВНА ІДЕОЛОГІЯ - Сабадуха, Володимир (Психологія і суспільство, 2017)
У статті висвітлено проблему формування української державної ідеології. Доведено вичерпаність чинних класичних, некласичних та постмодерних ідеологій. На основі аналізу персоналістичних тенденцій в українській та європейській філософії здійснено філософське та теоретико-методологічне обґрунтування ідеології персоналізму. Запропоновано в основу української державної ідеології покласти ідеологію персоналізму. Сформульовано засадничі принципи ідеології персоналізму.