СУБКУЛЬТУРА - Фурман, Анатолій В.; Литвин, Анатолій (Психологія і суспільство, 2017)
СУБКУЛЬТУРА (від лат. sub - під та cultura - культура; subculture - підкультура)- це: а) “система цінностей, уявлень про життя і поведінкові коди, загальна для людей, пов’язаних одним змістом чітко заданого повсяк-дення” (за Н. Смелзером [ 8, с. 41]), б) “система переконань, цінностей і норм, які поділяються й активно використовуються явною меншістю людей у рамках певної культури” (за словником (Collins) [ 2, с. 308]), в) “ культура окремої соціальної спільноти (групи, класу, регіону, конфесії тощо), що чимось відрізняється від традиційної культури суспільства” (за коротким енциклопедичним словником під ред. В.І. Во-ловича [10, с. 612]) , г) стиль життя певної соціальної групи, яка має свою відмінну від загальноприйнятої модель поведінки особистості у соціумі в межах домінуючої культури.