СОЦІАЛЬНІ УМОВИ ТА ПСИХОЛОГІЧНІ ВИМІРИ ТЕНДЕНЦІЙ ВИКОРИСТАННЯ ПОТЕНЦІАЛУ ОСОБИСТОСТІ - Подшивалкіна, Валентина (Психологія і суспільство, 2017)
Стаття присвячена проблемам використання потенціалу особистості як умови становлення своєї індивідуальності. Розглянуті особливості сучасної соціальної реальності, у якій людина відстоює свою індивідуальність. Обґрунтовується модель співвідношення соціальних умов і психологічних вимірів потенціалу особистості та тенденцій його використання. Подана система критеріїв індивідуальності як психологічного явища.