ДО РОЗГАДКИ ТАЄМНИЦІ ЛОБАНОВСЬКОГО, АБО НЕПІЗНАНА АЛХІМІЯ ФУТБОЛУ - Микитюк, Михайло (Психологія і суспільство, 2017)
Ще за життя метра склалося стійке відчуття, що наукові пошуки, які ведуться у ФК “Динамо” Київ під керівництвом Лобановського, сягають значно глибшого рівня, ніж той, у площині якого розгортаються видимі події. Часом спалахувала крамольна думка, що гра та результати не найголовніше в діяльності великого тренера. Ніби йому відома якась сакральна мудрість, котра належать футболу майбутнього. А може й взагалі виходять за межі футболу.