СИСТЕМА СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОГО МОНІТОРИНГУ РОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ (• •• на прикладі виконання наукової програми - Ситнікова, Наталія (Психологія і суспільство, 2017)
Наприкінці XX століття життя висунуло суспільний запит на виховання соціально компетентної особистості, професіонала, чиє мислення не обмежене лише спеціальними знаннями, а й має риси універсалізму, фундаментальності та духовно-моральне підґрунтя. Усвідомлення цієї проблеми спонукало пед-колектив ЗОШ №43 м. Донецька у 1997 році взяти на себе сміливість спробувати її розв’язати. Цьому сприяло те, що школа почала співпрацювати з кафедрою експериментальних систем освіти Державної академії керівних кадрів освіти. В 1997 році рішенням вченої ради ДАККО наша школа стала експериментальною, а робота педколективу керованою з боку науковців. Так розпочалася робота школи в умовах фундаментального соціально-психологічного експерименту з модульно-розвиваль-ної системи навчання A.B. Фурмана (МРСН) щодо виховання соціально компетентного школяра та створення Школи соціального самоствердження особистості учня.Головне завдання наукової програми “Школа самоствердження” полягало в тому, щоб навчити дитину продуктивно жити і творити своє особисте життя у різний спосіб