ІНДИВІД ТА ОСОБИСТІСТЬ У ПСИХОЛОГІЧНІЙ ТЕОРІЇ ЧАСУ БОРИСА ЦУКАНОВА (ДО 60-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ) - Рибалка, Валентин (Психологія і суспільство, 2017)
Борис Йосипович Цуканов - доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри диференційної та експериментальної психології Одеського національного університету імені Іллі Мечникова - народився 18 жовтня 1946 року в селі Токарево Березнігуватсь-кого району Миколаївської області України у сім’ї агронома. 1968 року закінчив фізико-математичний факультет Херсонського державного педагогічного інституту. З 1976 року, перебуваючи в аспірантурі при кафедрі психології Одеського державного університету, здійснює психологічне дослідження проблем сприймання часу під керівництвом відомого вченого, доктора психологічних наук, професора Давіда Генріховича Елькіна (1895-1983). 1982 року захистив кандидатську дисертацію за темою “Латентний період реакції та відображення тривалості” в Інституті психології МО України.