СТРУКТУРА ПСИХОЛОГІЧНОЇ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ ІНЖЕНЕРІВ-ПРИКОРДОННИКІВ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Мотохнюк, Людмила (Психологія і суспільство, 2017)
Аналіз останніх досліджень і публікацій. Аналіз досліджень і публікацій засвідчив, що проблема психологічної готовності особистості до професійної діяльності розглядається науковцями досить неоднозначно. А психологічній готовності до профдіяльності саме курсантів-прикордонників інженерного напрямку уваги майже не приділяв ніхто із науковців. Окремі аспекти її формування у курсантів подані в роботах Л.В. Боровик [ 1 ], В.П. Булатова [ 2 ], а деякі питання інженерної діяльності особистості висвітлені у публікаціях В.Ф. Венда [ 3 ], Д.А. Ошаніна [ 9, В.А. Ядова [ 11], С.А. Кугеля та І.П. Яковлєва [12].