ПСИХОЛОГІЧНА ДОПОМОГА ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ У БОЙОВИЙ ТА ПІСЛЯБОЙОВИЙ ПЕРІОД - Стасюк, Василь (Психологія і суспільство, 2017)
Досвід перебігу локальних воєн і конфліктів доводить, що як би добре не були підготовлені війська, яким б умілим не було керівництво бойовими діями, військовослужбовці часто не витримують психологічних навантажень, котрих зазнають у сучасному бою. Масштаби втрат боєздатності частин і підрозділів унаслідок психотравматичних чинників війни значні і почасти можуть перевищувати обсяг їхніх фізичних втрат.