СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНА РЕГУЛЯЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІЗАЦІЙ - Казміренко, В’ячеслав (Психологія і суспільство, 2017)
Суспільна та наукова актуальність роботи. Однією з найхарактерніших тенденцій сучасної психологічної науки є постійне розширення сфери предмета її досліджень. Розвиток міждисциплінарних зв’язків, уведення до наукового апарату системної методології розкривають нові можливості психології. При цьому дедалі актуальнішою стає її генералі-заційна роль. Важко знайти сегмент соціальної, гуманітарної чи технічної сфери науки і практики, де б сьогодні не використовувалися у тому чи іншому обсязі психологічні знання. Це значною мірою покладає на саму психологічну науку важливі завдання, пов’язані з потребою удосконалення свого понятійного апарату, оформлення комплексних експериментальних дослідницьких технологій, пояснювальних принципів і, зрештою, обгрунтування нових концептів свого предмета.