ОСОБЛИВОСТІ ФІНАНСУВАННЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ КРАЇН СВІТУ - Москаль, Юрій (Психологія і суспільство, 2017)
Здійснений огляд фінансових моделей вищої освіти провідних країн світу та країн, близьких Україні за економічним становищем; визначені пріоритетні напрямки першочергового матеріального забезпечення для повноцінного функціонування навчальних закладів; встановлені види систем фінансування ВНЗ, особливості спеціалізації діяльності навчальних установ залежно від регіонального та географічного положення країни.