ПРОБЛЕМИ СОЦІОКУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ СУЧАСНОГО УКРАЇНСЬКОГО СЕЛА

Автор(и)

  • Василь Ніконенко

Анотація

У статті аналізується сфера духовної культури сучасного села в умовах демократичної трансформації українського суспільства. Особлива увага звертається на місце і роль освіти, телебачення, радіо, преси, кіно, бібліотек та інших культурно-освітніх закладів у реалізації культурних потреб та інтересів сільського населення. Розглядається феномен села Криві Коліна, в якому функціонує оптимальна модель співробітництва органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськості у створенні повноцінної соціокультурної інфраструктури. На основі конкретно-соціологічного дослідження даються практичні рекомендації з удосконалення форм і методів задіяння сільських жителів до надбань духовної культури та до процесу їх збагачення і творення.

Біографія автора

  • Василь Ніконенко
    кандидат філософських наук, професор, професор кафедри українознавства і філософії Національного технічного університету імені Івана Пулюя, м. Тернопіль

Посилання

Гасай Є. Пам’ять Токів та їх околиць. - Тернопіль: Видавець Чабаненко Ю.А., 2009. - 410 с.

Герман О. Від хати до хати. Історико-культурний нарис про село Чернихів. - Тернопіль: Воля, 2009. -424 с.

Гуманистическое международное движение: основные документы. - Иерусалим, 1992. - 157 с.

Карпик Я. Моя Кобзарівка. - Тернопіль: Лілея, 2006. - 648 с.

Мацелюх Р., Побер Б., Ханас В. Великі Бірки - з глибини віків до наших днів. Історико-краєзнавчий нарис. - Тернопіль: Лілея, 2005. - 220 с.

Мизак Н.С. Село на нашій Україні: до 600-річчя першої писемної згадки про с. Стрілківці. - Чернівці: Букрек, 2009. - 448 с.

Мовчан В.П., Нерубайський I.A., Олійник ВЙ. Криві Коліна крізь терни і роки. Історико-краєзнавча, художньо-публіцистична оповідь. - К.: КВІЦ, 2010.712 с.

НовосадЄ. Вербовець. Історико-мемуарний нарис XX ст. - Тернопіль: Підручники і посібники, 2005. -240 с.

Новосядлий Б.Т., Буцнів. Екскурс у минуле на хвилях любові. Історико-краєзнавчий нарис. - Тернопіль: Джура, 2006. - 296 с.

Турчин-Оберишин Е, Дацків Я., Сулима О. Городниця - село в Медоборах. - Тернопіль: Підручники і посібники, 2007. - 368 с.

Завантаження

Як цитувати