СИХОЛОГІЧНИЙ ЗМІСТ БОЙОВОЇ ПІДГОТОВКИ У КОНТЕКСТІ ДІАЛОГУ ДВОХ ЛОГІК

Автор(и)

  • Олександр Самойлов

Анотація

Опануванню будь-якої науки, у тому числі і науки ведення бою, свідомо стали навчати з тієї самої хвилини, коли показ потіснився і поступився місцем розповіді, тобто відразу після того, як людина оволоділа мовою, стала мислити. Проте справжньої ціни вчителям, котрі навчали бойовому мистецтву, ніколи не могли скласти. І зовсім не тому, що було важко зібрати достатньої суми. Ні. Справа полягала не в тому, скільки платити, а в тому, чим доводилося розплачуватися. Так, саме розплачуватися за крах надій і втрату ідеалів, тому що замість міфічного напівбога ця підступна наука перетворювала чистого і недосвідченого юнака у пропаленого бретера.

 

Біографія автора

  • Олександр Самойлов
    доктор психологічних наук, провідний спеціаліст науково-дослідницької лабораторії громадської безпеки Державного університету внутрішніх справ, м. Дніпропетровськ

Посилання

Уложение или право воинского поведения генералам, средним и меньшим чинам и рядовым солдатам, 1702.

Сенчуков Ю.Ю. Да-цзе-шу-искусство пресечения боя. - Кэнсай, 1996. - 126 с.

Тарас А.Б. Боевая машина. - Мн.: Харвест, 1999. - 592 с.

Ознобишин H.H. Искусство рукопашного боя. - СПб, 1998. - 292 с.

Шехов В.Г. Тайский бокс в свое удовольствие. - Мн.: Харвест, 2000. - 384 с.

Макаров H.A., Антонов Г.В. Психологическая подготовка к рукопашному бою. - Мн., 1993. - 80 с.

Шлахтер В.В. Человек-оружие. - СПб., 2002. - 160 с.

Самойлов А.Б. Психология парадоксального мышления или прогностический диалог теории с эмпирией: Монография. - Днепропетровск, 2007. - 185 с.

Завантаження

Як цитувати

Самойлов, Олександр. “СИХОЛОГІЧНИЙ ЗМІСТ БОЙОВОЇ ПІДГОТОВКИ У КОНТЕКСТІ ДІАЛОГУ ДВОХ ЛОГІК”. Психологія і суспільство, no. 4(34), June 2017, pp. 122-6, https://pis.wunu.edu.ua/index.php/uapis/article/view/386.