СТРУКТУРА ПСИХОЛОГІЧНОЇ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ ПСИХОЛОГІВ ДО ВИКОРИСТАННЯ КОМП'ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Автор(и)

  • Валентина Мазур Державний університет імені Василя Сухомлинського, м. Миколаїв

Ключові слова:

психологічна готовність, комп’ютерні технології, фахівці-психологи, структура, професійні функції

Анотація

Суспільна практика потребує все більшої кількості фахівців з базовою психологічною освітою, котрі мають ґрунтовну підготовку і можуть нести високу відповідальність за результати своєї праці [3, с. 14]. Професія психолога, на думку А.К. Дмитренко, передбачає не лише оволодіння знаннями, уміннями й навичками роботи, а й вироблення певних особистісних рис, які формуються і розвиваються у процесі активної діяльності психолога. Мовиться щонайперше про відповідний рівень мотивації, творчий світогляд, професійно спрямоване мислення, розвиток соціально-перцептивної та емоційної сфер, високу емпатійність та ін. [1, с. 31].

Біографія автора

  • Валентина Мазур, Державний університет імені Василя Сухомлинського, м. Миколаїв
    викладач кафедри психології Державного університету імені Василя Сухомлинського, м. Миколаїв

Посилання

Дмитренко А.К. Мотиваційні та світоглядні аспекти вибору професії психолога // Практична психологія і соціальна робота. - 2002. - №4. -С. 31-33.

Мойсеюк Л.Д. Про психічну готовність студентів технічного вузу до використання ЕОМ // Педагогіка і психологія. - 2001. - №2. -С. 156-161.

Панок В.Г. Основні напрями професійного становлення особистості практичного психолога у вищій школі // Практична психологія і соціальна робота. - 2003. - №4. - С. 14-17.

Завантаження

Як цитувати

Мазур, Валентина. “СТРУКТУРА ПСИХОЛОГІЧНОЇ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ ПСИХОЛОГІВ ДО ВИКОРИСТАННЯ КОМП’ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ”. Психологія і суспільство, no. 4(26), June 2017, pp. 105-10, https://pis.wunu.edu.ua/index.php/uapis/article/view/278.

Схожі статті

1-10 з 225

Ви також можете розпочати розширений пошук схожих статей для цієї статті.