ПСИХОЛОГІЧНИМ АНАЛІЗ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЛЬОТЧИКІВ ТА ЇХ ГОТОВНІСТЬ ДО ПОЛЬОТІВ В УМОВАХ ТРИВАЛИХ ПЕРЕРВ МІЖ НИМИ

Автор(и)

  • Ігор Окуленко Вінницький інститут Міжрегіональної академії управління персоналом

Ключові слова:

психологічна готовність, модель, професійна діяльність, льотний склад, перерви між польотами

Анотація

Науково-теоретичний аналіз психологічної готовності льотного складу до виконання професійних завдань неможливий без глибокого системного вивчення детермінант, які негативно позначаються на психологічній готовності особового складу ПС. За нашими даними, до них відносяться об’єктивні (фінансове забезпечення, матеріально-технічні проблеми, неадекватне ставлення частини суспільства до ЗСУ, низький рівень навчально-бойової підготовки військовослужбовців, ситуації непродуманого їх скорочення та реформування й ін.) та суб’єктивні (деструктивні психічні стани офіцерів як результат впливу об’єктивних чинників, зниження у них мотивації до військової служби, усвідомлення ними негативного впливу на професійну майстерність тривалих перерв між польотами та ін.).

Біографія автора

  • Ігор Окуленко, Вінницький інститут Міжрегіональної академії управління персоналом

    співробітник лабораторії гуманістики Вінницького інституту Міжрегіональної академії управління персоналом, м. Вінниця

Посилання

Дяченко М.И., Кандибович Л.А., Пономаренко В.А. Готовность к деятельности в напряженных ситуациях: психологический аспект. - Мн.: Университетское, 1985. - 206 с.

Бодров В.А. Психологический отбор лётчиков и космонавтов. - М.: Наука, 1984. - 264 с.

Покровский Б.Л. Психологический отбор курсантов в лётные училища // Военно-медицинский журнал. - 1962. - №10. - С. 54-56.

Томчук М.І. Соціально-психологічні проблеми готовності учнів до служби у Збройних Силах України: Дис... докт. психол. наук: 19.00.07 / НПУ ім. М.П. Драгоманова. - К., 1996. - 346 с.

Завантаження

Як цитувати

Окуленко, Ігор. “ПСИХОЛОГІЧНИМ АНАЛІЗ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЛЬОТЧИКІВ ТА ЇХ ГОТОВНІСТЬ ДО ПОЛЬОТІВ В УМОВАХ ТРИВАЛИХ ПЕРЕРВ МІЖ НИМИ”. Психологія і суспільство, no. 4(26), June 2017, pp. 96-100, https://pis.wunu.edu.ua/index.php/uapis/article/view/276.

Схожі статті

1-10 з 342

Ви також можете розпочати розширений пошук схожих статей для цієї статті.